Itt a vége!! Fuss el véle pihenőre…

Sziasztok SportZoltán olvasók, szeretettel köszöntelek Benneteket! Még egyszer “nekimegyünk” egy fordulónak, és aztán jön a megérdemelt téli pihenő! A tavaszról előrehozott 2. körrel zárul a Nemzeti Bajnokságunk, és ahogy a párosítást látom, maradt izgalom a végére is bőven! Erről, és még pár érdekességről szól a bejegyzés, örülnék, ha sokan olvasnátok!

A cél “Szentes”-íti az eszközt! Magyarország, Te csodás, ezen belül is az edzőváltások pikantériája! Sisa Tibor a Diósgyőri futballcsapat vezetőedzője lemondott, vagy lemondatták! Mindegy igazán, hogy történt, már nem Ő a csapat irányítója. Helyét az a Szentes Lázár vette át, aki Benczés Miklós kirúgása után már eljátszotta a tűzoltó szerepét. Csak tette azt nagyon rosszul, hiszen 5 vereséggel és pár piciny ponttal zárta sokadik eredménytelen munkáját! Most Dudás Hunor Úr, aki nemrég még csak külföldi edzővel gondolta el, most így döntött. Mivel ez az Úr szakmailag teljesen alkalmatlan a magyar labdarúgásban dolgozni, tulajdonképpen nem ért váratlanul a döntése. Gondolhatná az ember, hogy elfogyott a “lé”, de azt nem hiszem! Van ott még “Tominak” bőségesen, még ha nem is szívesen tette bele 🙂 Tehát jövő nyárig Szentes edző dirigálja a csapatot. A várható fejleményeket leírom most! Vagy lesz eredmény és 10000 néző (kétlem..), vagy a sorozatos ballépések után szomorúan mondja majd a médiának, hogy Ő nem képes már folytatni, belefáradt, bántják, meg miegymás, és visszaül a szakmai igazgatói székbe. Helyét az a Bene Ferenc veszi majd át, akit Ő maga választott segítőjéül. De addigra már annyira leülteti csapatát Szentes edző, hogy a fiatal szakember már nem tud segíteni, és akkor azt mondja Lázár, hogy: sajnálom… 2012 Magyar Futballvezetés! Gratula! 🙁

Bundesliga csúcsrangadó következik! A 10 ponttal vezető Bayern München fogadja a tabellán harmadik Borussia Dortmund csapatát. Nagy csata és jó meccs várható, szuper körítéssel! A mérkőzés szerintem abszolút háromesélyes, még úgy is, hogy a “bőrgatyások” nagyon jók az idei szezonban!

És akkor a mi “hazaink”, a 17 forduló mérkőzéseiről! Apropó nem én mondom először, de én komolyan is gondolom! A hétvégén befejeződik, és márciusban kezdődik újra. Ez a vicc, meg a stadion építés! Fűtött pályák és megfelelő körülmények kellenek ahhoz, hogy kis pihenő után újra folytatódjon a bajnokság!! Ehelyett 8-9 hét felkészülés, és több mint 3 hónap szünet. 🙁 Nincs ilyen sehol a világon… Na ezen gondolkozzon már el valaki, ne az új Nagyerdei 25000-es pályán 3 ezer nézőnek! Szóval Debrecen-Kaposvár ma a nyitómeccs, Kondás edző, ha nem nyer csapatával, akkor nem lesz szép a tél a Nagyerdőben.(mondjuk ezzel az eredménnyel egyébként sem…) De a Kaposvár erős, nem lesz egyszerű falat Szakályéknak… Paks-Pápa este hétkor a ködben. Nagyon úgy érzem, hogy sima hazai lesz… Pedig bravúr Pápán a Videoton legyőzésével, paksi botladozás mostanság, és mégis… Szombaton Haladás-Győr abszolút háromesélyes szerintem, pedig a tabellán nagy a különbség… MTK-Kecskemét a Hungária körúton 10000 néző távollétében nekem vendéggyanús… Siófok-Eger a derbi 🙂 után 9 pontos lesz a Sió…. tehát nyer… Diósgyőr-Kispest, amit a rangadó.hu portálon elemezni fogok, és nem Szentes miatt, de  nyer a hazai gárda… Hogy aztán vasárnap Videoton-Újpest, ami nem rossz párosítás, döntetlen szagú a rangadó… és a zárómeccsen vereséget hoz virgáccsal a Mikulás Supkának (meg a Matyi tulaj) az Üllői úton, ahol a Ferencváros-Pécs találkozóval lezárul a 2012-2013-as őszi+kis tavaszi szezonja!

Jó szurkolást, és szép hétvégét kívánok minden sportbarátnak, meleg kabát és sapka, cicanadrág és meleg bakancs, ja és irdatlan mennyiségű forralt bor a jó tanácsom szeretettel!

Üdv.:
“Kövesi, a tartalék”

3 hozzászólás “Itt a vége!! Fuss el véle pihenőre…” bejegyzéshez

 1. Tisztelt SportZoltán!

  Véletlenül tévedtem a blogodra, de nem tudtam elmenni szó nélkül az írásaid mellett. Ha már itt voltam olvastam korábbi írásokat is tőled és finoman fogalmazva se tudtam egyetérteni pár korábban tett szubjektív kijelentéseddel. (Utalok itt elsősorban az “irigy magyar”-okról szóló írásodra…). A mostani Szentes Lázárról szóló véleményedből kiérezhető számomra, a népmesei “savanyú a szőlő” érzés. Remélem majd akkor is gratulálsz őszintén, ha mégis az a jóslatod válik be amire csak 1-2 szót pazaroltál, azaz kétled. Egy pár jelző, amit Szentessel kapcsolatban említettél: sokadik eredménytelen munkája, sorozatos ballépések, leülteti csapatát……Te biztosan jobban csinálnád,igaz?Az én szubjektív véleményem pedig az, hogyha azok akik a magyar labdarúgás közelében megfordulnak játékosként, edzőként, csak azt a szerinted “minimális” szintet megütnék, amit a fentebb említett Szentes Lázár játékosként, edzőként akkor talán a te írásod is jobban közelítene az objektivitáshoz , és nem egy “irigy magyar postáshoz”, aki inkább a mások sikertelenségének örülne. “Fujjj!!!”(idézet Tőled)

  Üdvözlettel,
  “VOLNA”

 2. Vigyázz papa!

  Megjöttek az irányított kommentelők:))) Ez nem baj, mert kiderül, hogy a nagy testvér mindig figyel!:)

  Azért azt hozzá kell tennem, hogy aki Szentesről emberileg, vagy szakmailag tud jót mondani, annak nem álnéven kellene írnia, hiszen bármilyen állami kitüntetésre is esélyes lenne, ha felfedné magát…:) “volna” vagy Szentes maga, vagy valaki, az első azok közül, akit erre irányítottak…

  Nem baj, mi itt maradunk, mert a “mifajtánk” bár klasszikusabb férfitípus, de azt gondolom maradandóbb….

  Üdv.: barat

  1. Kedves barat!

   1.Te, vagy szimplán ostoba vagy!
   2.Vagy hiányoztál az iskolai nyelvtanórán,az értelmező olvasás résznél!
   A következő kommentedből szerintem ki fog derülni,hogy melyik állítás az igaz.
   Kedves “baratom”,nem az az irányított,akinek nincs külön véleménye?Aki tartalomtól,függetlenül “felállva tapsol”?Azt hittem ezeket a blogokat azért írják,hogy más emberek elolvassák.Ha én elolvasok egy internetes tartalmat,akkor én vagyok a “nagy testvér”?Ahogy te nem tudod,hogy én ki vagyok,úgy nekem sincs fogalmam arról,hogy te ki vagy.Tudod,ez az internet.
   Mielőtt legközelebb írsz,legyél kedves többször is figyelmesen átolvasni és értelmezni az írást, amit pocskondiázni szeretnél,ha nem megy kérj meg valakit aki megteszi ezt helyetted!Nem esik szó az írásomban SZ.L. emberi oldaláról,nem is eshet,hiszen nem ismerem……
   Végszóként,azért ha nem is leszek olyan “maradandó klasszikus férfi”,és nem tartozhatok a “ti fajtátokhoz”,azért remélem “megengeded”egy ilyen “alantas pórnak”,mint én,hogy a későbbiekben is olvassam,s ha kedvem úgy tartja véleményezzem az oldalt.
   “VOLNA”

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.