Magyar bajnokság és Bajnokok Ligája

Köszöntelek Benneteket SportZoltán olvasók! Az elmúlt 13. fordulóban is születtek érdekesebb eredmények, de máris nyakunkon a Bajnokok Ligája, sőt! Már kedden útjára indult a “gyönyör”, és a mai nap is tartogat számunkra nagy mérkőzéseket!

Az NB I 13. fordulójában Horváth Ferenc már nem 100%-os, mert csapata remizett a Diósgyőrrel. Irreális talajon és időben játszottak a csapatok, de jó kis meccs kerekedett ki belőle! A kapusok parádéztak, a döntetlen igazságosnak tűnt.

Az Újpest kiütötte az Egert. Az 5 védős egriek hiába védekeztek hősiesen, ennyire tellett… igaz a kontráikban mindig ott volt a veszély, de a lilák kontroll alatt tartották a meccset.

6 gól az örökrangadón és a játék képe alapján meglepetés… Úgy nyert az MTK 4:2-re, hogy négyszer rúgott kapura… ezt nevezem! A Fradi nekem tetszett, tökéletes fizikális állapotban, agresszíven futballoznak, a hátsó védekezésük viszont gyenge!

A derbi Pápai győzelmet hozott, nem örültem… Mondjuk a meccs összképe alapján az 1 gólos siker megérdemeltnek mondható, a Haladás pedig talpra fog állni szerintem.

Pécsett meleg a Supkának, nem csodálom..! Igaz megverték a harmatgyenge Siófokot, de a játékuk hagy kívánni valót maga után. Finoman fogalmazva… A Balaton part csapata pedig fut a menthetetlen felé…

Kondás-Szivics 0:1.. 🙂 Két vereség egymás után debreceni részről, a Paks fontos meccset nyert.

1 magyarral a kezdőben győzött a Videoton Kaposvárott 2:0-ra, mondjuk megérdemelten. Most jön az idegenbeli Bázel mérkőzés, és egy újabb győzelem továbbjutást érne az Európa Ligában! A Kaposvár nem rossz, de a Vidi most nagy falat volt.

Győrött ikszelt a Honvéd, és bizony bátor játékkal! Az nagyon tetszett, hogy felvállalták az előre játékot, még ha abba komoly hibák is csúsztak… A listavezető csapat pedig csak erőlködött most, nem érdemelt győzelmet.

Nem volt a fordulóban nagy izgalom, ezért is csak röviden tekintettem vissza. Az MTK-FTC mérkőzést elemeztem a rangadó.hu portálon, ezt az egy meccset emelném az átlag fölé. Helyenként jó iram és színvonal jellemezte szép gólokkal. Mint írtam, a Fradi magát okolhatja a vereségért, hiszen minden tekintetben ellenfele fölé nőtt…

Tegnap este láthattam egy nagyon jó iramú, és helyenként jó színvonalú BL meccset Madridban! Igaz csak a televízió előtt ülve, nehogy valaki úgy értelmezze, hogy kint élőben… 🙂 A 2:2 igazságos eredmény, ellentétes félidőkkel! Az Arsenal két gólos előnyét leadva döntetlenezett a Schalke csapatával, itt is 2:2 lett a végeredmény. És hogy még egy  2:2-es eredmény szülessen, arról a Manchester City-Ajax meccs gondoskodott, ahol a hazaiak búcsút inthetnek a továbbjutásnak! Nem kis meglepetésként… A mai nap mérkőzései közül kiemelkedik a Valencia-BATE (ki gondolta volna…), a Chelsea-Shakhtar Donetsk és a Celtic-Barcelona találkozó, ahol Valencia, Chelsea és Barcelona győzelmeket várok, és tippelek!

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket, így rövidre fogva. A mai meccsekkel, az EL csatákkal és az NB I 14. fordulójának beharangozójával hamarosan jövök vissza!

Üdv.:
“Kövesi, a tartalék”

Egy gondolat “Magyar bajnokság és Bajnokok Ligája” bejegyzéshez

  1. Remélem a próféta szól belőled Barátom, és a Hali kilábal a gödörből. Pedig olyan jól indult a szezon, reméltem megszakad a már-már “szokásos” őszi gyötrelmes sorozat…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.