Robi “B”, az ország “A” tesztje… Kupacsaták, és kezdődik a bajnokság!

Tisztelettel köszöntelek Benneteket ezen a szép” nyári napon..! 🙂

Ezen a héten sok minden történt, gondolok itt Fazekas Robi “B” tesztjére, a három, kupában szereplő csapatunk megmérettetésére és sok minden másra, ami újra megmozgatott. Csak remélni tudom, ha elolvassátok, újra sok hozzászólás lesz és ez nekem is sok segítséget ad!

Vártam már a B próbát nagyon, nem mintha ez valamit is változtatott volna az eddigi véleményemen. Az utóbbi napokban sok hír látott napvilágot ezzel a témával kapcsolatban. Megszólalt Robi jogi képviselője és közleményben tájékoztatta a közvéleményt. A rádióban én magam hallottam a hírekben így: “Fazekas beismerte, hogy doppingolt…”, és a magyar doppingellenes csoport vezetője is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. Tudjuk már, hogy milyen mennyiséget találtak a szervezetében, hogy ez elég-e arra, hogy teljesítményt fokozzon és tudjuk azt is, hogy lesz esélye megvédeni magát a bizottság előtt! Ez nekem a fontos, az esély megteremtése arra, hogy egy általam nagyon tisztelt sportoló megvédhesse magát, ha tudja!!! Mert májusban volt ugye egy negatív tesztje, még kettő várt volna rá az olimpiáig, és én nem tartom valószínűnek, hogy az utolsó hónapban kockáztatott volna valamilyen tiltott szerrel!! Táplálék kiegészítő, vagy szennyeződés, gyerünk Robi, állj ki eléjük és bizonyítsd be, mi is történt valójában! Szurkolok Neked, és azért is, hogy mindenben és mindenhol kiderüljenek a “simlik”, ha valakit kóstolgatunk, akkor mindenkit vegyünk elő, ha valamikor írunk valamiről főszerkesztő “Urak”, akkor mindenről írjatok, még ha parancsba is adják, hogy nem lehet!! Ez nekem a legnagyobb problémám a sporton belül, hogy nem egyenlő mércével mérnek embereket, és eseteket…! Esélyegyenlőség, sajtószabadság… Ó kérem, nálunk ez közhely… és röhej…. Fazekas Róbert tesztje megtörtént, és az ország tesztje….???

Labdarúgó csapataink lejátszották az első kört a kupákban (a Kispest már a másodikat) és tulajdonképpen nagy katasztrófa nem történt..! Amiről írtam eddig, azt továbbra is vállalom! Nincsenek arányban a nyilatkozatok az eredményekkel… Hiszen ha a génjeinkben a spanyol virtus felfedezhető és Európa elitjéhez közelítünk, akkor a mi bajnokunk, a Debrecen csapata simán kellett volna hogy verje az albán bajnokot! Ehhez képest 1:0-ás vereség lett a vége, ami a hírforrások szerint hízelgő volt ránk nézve, mert a meccs képében a 3-4 gólos vereség is benne volt… Ettől függetlenül az esély megmaradt a továbbjutásra, és ez a legfontosabb! Hazai környezetben a Debrecen kivívhatja a következő körbe lépést, de az “arc legyen kisebb”, a nyilatkozatok legyenek szerényebbek, hiszen a vereség után az albánok is azt említették, hogy a magyar bajnok “szavai” nem voltak egy súlycsoportban teljesítményével…! Szurkolok a Debrecennek, hogy a következő körbe jusson és méltóképpen képviselje hazánkat a legrangosabb kupában!

Másik” kirakatcsapatunk”, a Videoton a Slovan Bratislava ellen játszott idegenben döntetlent, ami tulajdonképpen jó eredménynek számít! Még annak fényében is, hogy a szlovákok 1 milliárdból “építkeznek”, a fehérvári alakulat pedig közel 3-ból… A visszavágó esélyese a Videoton, az első mérkőzésen szerzett gól sokat számíthat az Euroliga következő körbe lépéséhez!

A Kispest, miután az első fordulóban továbbjutott, az Anzsi Mahalacska csapatával játszott idegenben. Az 1:0-ás vereség biztató eredmény a visszavágóra, még ha kicsit csalóka is! Mert a tudósítások szerint azért az oroszok hatalmas fölényben játszottak és a hazai mérkőzés nem lesz sétagalopp, abban biztos vagyok..! De azért büszkék lehetünk a Kispestre, mivel ismerjük a Guus Hiddinks által irányított Anzsi költségvetését és nagyjából tisztában vagyunk az abszolút alkalmatlan “bonbongyáros” által delegált kispesti lehetőségekkel és ha erről az oldalról közelítünk, akkor bravúr kategóriába sorolható az első mérkőzés eredménye!

Kezdődik a magyar bajnokság is, 1 hét múlva újra szurkolhatunk kedvenc csapatainknak! Követve a felkészülést úgy gondolom, hogy a Debrecen és a Videoton mellett a Győr továbbra is meghatározó csapata lesz a bajnokságnak, látszólag erősödik a Pécs, a Haladás még jobb lesz, mint az előző szezonban, a Diósgyőr immár Sisával nekem egy talány, kíváncsian várom, hogy a Paks és a Kecskemét biztos hátteréhez méltóan teljesít-e, hogy az Újpest tulajdonosa komolyan gondolja ezt a csapatot, vagy csak ingatlan vásárlással foglalkozik (információm szerint már két nagy területet megvásárolt Újpesten, vagy lakópark vagy Plaza lesz belőle… 🙂 ) a Fradi Détári szerint a bajnokságra hajt (Pölöskeivel és Ottennel 🙂 ….) és mi lesz a két feljutó csapat, az Eger és az MTK sorsa…? Szóval ezekre a kérdésekre és felvetésekre nemsokára választ kapunk. Július 27.-én indul a 2012-2013-as szezon a honi labdarúgásban!

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket, várom a kérdéseket szeretettel, és várom az olimpiát is, mert ugye az is kezdődik! 🙂

Üdv.:
“Kövesi, a tartalék”