Szuperkupa – Euroliga – és a Souza “hiszti”

Tisztelettel köszöntök mindenkit!

Az egyik szemem sír,  a másik meg nevet… Végre megmozgattam az olvasóink fantáziáját, sok hozzászólást láthattam az előző bejegyzésemhez. Ennek egy részben örülök, de szomorú vagyok amiatt, hogy amiről írnom kellett, nem egy “örömünnep”, egy fantasztikus sportoló kálváriájáról szólt. Most már tudjuk, hogy nem nevezték, így nem megy Londonba. Személy szerint nagyon sajnálom, és továbbra is fenntartom azon véleményemet, miszerint tragédia, ami ebben az országban történik! Hihetetlen módon szurkolok azért, hogy a B próba negatív legyen, és akkor feleljen az, akinek vagy akiknek kell! Gyerünk Robi, mintha versenyen lennél, add Magad, legyél nagyon kemény!!

Labdarúgás! A kupaküzdelmekkel elkezdődött a szezonunk, két hét múlva itt a bajnokság is. Kezdjük a Szuperkupa mérkőzéssel, ahol a bajnok Debrecen a Videoton csapatával játszott a kupáért, és mérhette le, hol is tart a felkészülésben!? A mérkőzés tipikus idény eleji játékot hozott, nincs is ezzel baj, a rövid felkészülés utáni első tétmérkőzés velejárója. A Debrecen egységesebbnek tűnik, mégis a Vidi nyerte a kupát a 11-es párbaj megnyerésével. De!! Csányi Úrék nyilatkozatai szerint rövid időn belül az elithez tartozhatunk, és a génjeink miatt spanyolos focival végig verhetjük a világot. Mivel az Elnök Úr a labdarúgás sportágat még hírből sem hallotta, nem hogy űzte volna, valószínű ezt a badarságot valaki vagy valakik súgták neki, hogy ezt kell mondani. Van is sejtésem, hogy ki, “a futball magyar istene” lehetett…! Csak ez népbutítás kérem, aki tisztában van a jelenlegi helyzettel az tudja, hogy majd esetleg a most még csak tehetséges fiataljainkkal érhetünk el valamit, és azt is csak hosszú évek következetes munkájával! Visszatérve a Szuperkupa mérkőzésre, történt egy kellemetlen incidens is… Paolo Souzat, a Videoton mesterét annyira feldühítette Bognár Tamás játékvezető működése, hogy a félidőben az öltözőben maradt, és nem ült le a kispadra a második játékrészben. Az, hogy kidobta az egyetlen hozzáértő, jó szakemberét, Bekő Balázst, a legenda kapusedzőt, Disztl Pétert már az sem semmi, nem beszélve arról, hogy ezt külföldről üzengetve tette… De ez a “hiszti”, amit most csinált, az már sok, kíváncsi vagyok, ki az a magyar szakember, aki megtehette volna ezt következmények nélkül??! Mit kapott volna a médiától?? Egyszerűen elképesztő, és nevetséges… Szóval kíváncsian várom, hogy a két “kirakatcsapat” milyen eredményt fog elérni a nemzetközi kupákban, félreértés elkerülése végett, én szurkolok nekik, de a realitás és a butítás között óriási a különbség…

Az Euroligában szereplő csapataink eredményei kicsit alátámasztják az előző gondolataimat… Gratulálok a Kispestnek, albán ellenfelén túljutva várhatja a következő kört, most már tudjuk, hogy az Anzsi lesz az ellenfél…. A 3:0-ás összesített továbbjutás biztató, de azt hiszem, elvárható volt! Az igazi értékmérő most következik…

Az MTK viszont kiesett a kupából, szlovák ellenfele 3:2-es összesítéssel búcsúztatta a kék-fehéreket. Hát erről beszélek… Az MTK tele tehetséges fiatallal, megerősödött egy válogatott Lázokkal, a Senice”nem túl nagy név” az európai futballban, és nincs meg sajnos már a második kör sem… Okos koncepció, realitás, és az igazság felszínre hozása segíthet minket ahhoz, hogy évek múlva ilyen ne fordulhasson elő! A nagyképűség, és a hazugságok nem segítenek!

2 hét, és kezdődik a magyar labdarúgó bajnokság! Az utolsó simításokat végzik a csapatok, a frissítés és a formába hozás idejében járnak. A következő írásomban kicsit részletesebben foglalkozom ezzel a témával, kik azok, akik erősödtek, kik gyengültek az előző évhez viszonyítva, mely csapatok szállnak versenybe az aranyéremért, és melyek azok, akik nehéz szezon elé néznek…??!

Köszönöm figyelmeteket, további szép napot Nektek!

Üdv:
“Kövesi, a tartalék”