Visszatekintés a fordulóra – Bajnok a Debrecen, kiesett a Vasas

Szeretettel üdvözöllek Benneteket! Örömömre szolgált, hogy az utolsó beírásomhoz ketten is hozzászóltak és végre volt kérdés is! Ezúton szeretnék válaszolni nektek és köszönöm kérdéseiteket!

Kedves Soma! Teljesen érthető volt a felvetésed, honnan is gondolom, hogy a Kecskemét nem nyer Pápán? Igazán ez egy megérzés volt, hiszen összességében a Kecskemét jobb csapat a Pápánál, győzelme több, mint várható volt. Mégsem így történt, hiszen nyert a Pápa és bennmaradt. A Kecsó évek óta azt a tendenciát mutatja (főleg a Sivic érában volt így), hogy a hazai meccseit behúzza, idegenben már nem túl jó eredményeket ér el. Most a pápaiak motiváltabbak voltak és hozták azt a mérkőzést, ami első osztályú tagságukat bebiztosította. Köszönöm hozzászólásodat, kérdésedet, én pedig örülök a telitalálatos totószelvényemnek! 🙂

Másik kedves hozzászóló fix kettest tippelt a Vidi-Győr mérkőzésre és hogy Paolo Souza csomagol, megy haza. Nem vagyok Videoton szurkoló, de a Fehérvár jobb csapat a Győrnél és ezt a mérkőzés képe is mutatta. A “sztáredző” marad és gyenge szakmai munkával, nagyképűen tovább irányítja a csapatát. A “Vezér” lát benne fantáziát, én nem. De itt a “Vezér” szava a döntő, mint mindenben…

Paks-Vasas 2:1 Gyors “gólváltások” és az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A Paks továbbra sem a régi, de az ilyen meccseket megnyeri és stabilizálja a helyét. A Vasas kiesett és ez “hosszú, fáradtságos munkája” hozzá nem értő embereknek. Nem tisztem tanácsolgatni, de kell egy új koncepció, kell, hogy megtartsák vagy emeljék a költségvetést (ha van egyáltalán), fiatal, motivált magyar játékosokkal és jó hozzáállású, idősebb, rutinos labdarúgókkal kell egy jó keretet kialakítani és azonnal visszajutni az élvonalba. Ha ez nem sikerül, akkor a Vasas a Fradi példáját követve hosszú évekig vergődni fog.

Újpest-Ferencváros 1:1 Borzasztóan gyenge színvonalú derbi, nem is tudom elképzelni, mikor láttam ennyire katasztrófa rangadót! A pálya továbbra is tragédia és gyenge a stratégia…! 🙂

Siófok-Zalaegerszeg 2:0 Biztos hazai győzelem és bennmaradás. Megérdemlik a Balaton partiak, sokat tettek érte tavasszal! A ZTE csak a Vasas példáját követve juthat vissza az elitbe, máshogy nem!

Kaposvár-Haladás 1:1 A Kaposvár is biztosította jövő évi első osztályú tagságát, de mi lesz jövőre immár Sisa nélkül!!? A Halinak most elég volt ennyi, nyugodtan építgethetik a jövő csapatát.

Pápa-Kecskemét 1:0 Már írtam erről a mérkőzésről, talán egy kicsit más témában visszatérnék a Kecskeméthez. Sivic gyors búcsúja mindenkit váratlanul ért, engem nem annyira! A tulajjal köztudottan jó viszonyt ápoló külföldi trénernek valószínű megsúgták, hogy gyorsan távozni kell, mert az évek nem múlnak el nyomtalanul… Távozott is sietősen, a kommunikáció jó volt, az igazságot meg úgy is sokan tudják… 🙂

Debrecen-Pécs 4:0  Bajnok a Debrecen, teljesen megérdemelten! Ami viszont nagy kérdés, hogy nemzetközi szinten ez mire lesz elég?? A választ tudjuk, de reménykedünk… Pécs? Már írtam, mi lesz velük jövőre, ha nem lesz változás a keretben és a kispadon!

Videoton-Győr 2:1  Rangadót nyert és így második lesz a Videoton. Sándor parádés gólja döntött a 90. percben, de jobb volt a Fehérvár, több helyzete volt. Euroliga lesz belőle, Garancsi morcos lesz , ha nem lesz eredmény! Jó sorsolással van esély, Souza Úr bizonyíthat. Ha az első fordulókban megint kiesnek, a “Vezír” is mérges lesz, a sikertelenséget minden szinten nehezen viseli.

Diósgyőr-Kispest 2:1  Szentes Lázár két győzelem egymás után! Megkövetem őt, mert régebben azt írtam, pontot sem fog vele szerezni a Diósgyőr. 6 lett belőle idáig, megint bebizonyosodott, hogy szakmailag azért ott van, én viszont nem értek hozzá. A Kispest hozta megszokott önmagát, színtelen, szagtalan játéknak vereség lett a vége.

A hétvégén újra forduló, addig még érdekességekkel, hírekkel jövök majd. Szombaton Bajnokok Ligája döntő, Chelsea-Bayern mérkőzés! Ha van kedvetek, tippeljetek, játszunk együtt egy jót!

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket!

Üdv:
“Kövesi, a tartalék”

Egy gondolat “Visszatekintés a fordulóra – Bajnok a Debrecen, kiesett a Vasas” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.