Visszatekintés a hétvégi mérkőzésekre – Bajnoki címet ünnepelhet a Debrecen?!

Köszöntelek Benneteket szeretettel! Azt hiszem, a bajnoki cím eldőlt, viszont a kiesők személye még kérdéses. A Debrecen rangadót nyert Győrben, a Pápa és a Vasas próbál megkapaszkodni, bravúr eredményeket produkáltak. Elsősorban a Pápa, aki egy nagyon gyenge Ferencvárost vert meg, teljesen megérdemelten! A Vasas a tavasszal vitézkedő Siófokot győzte le, életben tartva bennmaradási esélyeit. Most aztán tényleg nem lehetek büszke a totómra, mert sokat hibáztam, látszik, hogy kevésbé értek a focihoz… Néhány mondatban a mérkőzésekről és pár kellemetlen érdekességről…

Pécs-Diósgyőr 1:2 Ezt a mérkőzést eltaláltam, fix “kettest” tippeltem. Ez bejött, ennyivel jobb volt a defenzív focit játszó Diósgyőr. A defenzív játék mondjuk Szentes Úrnak köszönhető, de lassan új edző érkezik külföldről. Dudás Hunor Úr biztos jól választ majd, most éppen egy Bundesliga asszisztensről (pályaedző) beszélgetünk. Ő lesz a megoldás… A Pécs elképzelés és hit nélkül futballozott, ezzel a teljesítménnyel jövőre kiesik. Az új edző itt sem “seper” túl jól, de ki is ő?

Kecskemét-Videoton 0:2 Számomra meglepetés a Videoton sima győzelme, a tippem szerint is kecskeméti győzelmet vártam. Nagyon gyengén, átütőerő nélkül játszott a hazai csapat, a Vidi úgy nyert, hogy még erőlködnie sem kellett. A Fehérváriak így befuthatnak a második helyre, tulajdonképpen ez egy jó teljesítmény ahhoz képest, ahogy kezdték a szezont. Igaz a véleményem továbbra is az, hogy 3 milliárdból bajnokságot kell nyerni!!!

Haladás-Paks 5:0 Csak a számszerű eredmény meglepetés, a Haladás győzelme egyáltalán nem. Felszabadultan, a kieséstől már nem fenyegetve könnyű győzelmet arattak a szombathelyiek. A paksiak szezonjáról már írtam, a fejlődésük megtorpant. Ilyen háttérrel, amivel ők rendelkeznek, ennél sokkal jobb teljesítményt kellene nyújtaniuk.

Ferencváros-Pápa 0:2 Pápai bravúr a “szentélyben”, igaz, aki látta a mérkőzést, annak nem meglepetés a Lombard győzelme. Lovrencsics szétfutotta a gyenge Fradi védelmet, Détári csapata rossz felfogásban játszott. Nyilasi Úr a Fradi pályán 3650 néző volt, Ön biztos tudja, mi az a telt házas mérkőzés??!

Vasas-Siófok 1:0 A Vasas múlt heti, Újpesten elvesztett mérkőzését láttam, ezért is hittem a siófoki sikerben. Az angyalföldi gárda megragadta az utolsó esélyét és erre a meccsre “rápörögve” legyőzte a kicsit “elégedett” Siófokot. Ettől függetlenül a nagy káosz miatt, ami a Vasasnál van, a kiesés elkerülése nagyon nehéz lesz.

Zalaegerszeg-Újpest 1:1 Ez a mérkőzés hűen tükrözte a két csapat jelenlegi helyzetét. A ZTE kiesett, az Újpest még menekül, vagy megmenekült. Két ilyen nagy múltú csapat régen meghatározó volt az első osztályban, mára ez megváltozott. A felelősök semmilyen szankcióban nem részesülnek, a szurkolók szenvednek csak. Magyar klubvezetés 2012…

Kispest-Kaposvár 0:0 Kimaradt büntetők, kiállítás, pontosztozkodás. A Kaposvár defenzív játékát hiába törte fel a Kispest, a gólok elmaradtak…

Győr-Debrecen 1:2 A nemzetközi kupába vágyó két csapat rangadója volt a forduló zárómérkőzése. A Debrecen szervezetten, 9 emberrel védekezve nyerte meg a bajnokságot. A győriek hazai pályán olyan focit “műveltek”, ami egyszerűen érthetetlen! 10 000 néző, jó idő, jó pálya és semmilyen támadó futball!! Ki érti ezt?? Nyerni kellett volna ahhoz, hogy megmaradjon az esély a bajnokság megnyerésére és a Videoton elleni pontelőny megtartására. Ehhez képest a felszabadult közönségszórakoztatás helyett a “csak ki ne kapjunk” taktikával éppen elvesztették a második pozíciót! Gratula Attila!

Más: a Fradi-Pápa sokak szerint bunda volt… Hagyjuk már!!!!! Ez a hangulat, ami körülveszi most a labdarúgásunkat, ez vicc! Gyenge Fradi, szakmai hibák, amatőr irányítás és még megannyi más miatt nyer a Pápa az Üllői úton és mindjárt bundát kiáltanak! Nevetséges! Mint ahogy az is, hogy a kihagyott 11-esek miatt “tippmix” királyok a kispestiek… Azok voltak “valamikor”, de néhány elrontott büntetőre ezt ráfogni az hangulatkeltés! Ronaldo és Ramos, Lahm és Kroos és még sok sztár mérkőzéseket manipulálnak a kihagyott 11-esekkel? Nem, hanem hibáznak, mert emberek! Mint ahogy Ivancsics, Vécsei és a többiek is azok, tehát hibázhatnak! A képesség az más dolog, de a szándékosság az “irányított” feltételezés!

Kellemetlen téma, de nem tudok elmenni szó nélkül mellette. Egervári Sándor szövetségi kapitány a minap nyilatkozta, idézem:
– A magyar labdarúgó válogatott becsukta az ajtót a bunda előtt!
A több internetes portálon megjelent nyilatkozat irányított és vérlázító! Egervári Úr nem tudta, vagy nem látta?? (ha nem látta, mondjuk az érthető) A jelenlegi keretben tényleg nincs olyan futballista, aki valamikor valaha nem??? Kettőt-hármat biztos tudok, mint ahogy mások is tudják…. Mi késztette erre a nyilatkozatra, vagy ki súgta neki, hogy erről beszéljen?? Az elhárítás és a védekezés ezen formája átlátható és komolytalan! Róth Antal legalább volt annyira intelligens, hogy nem beszél azokról a dolgokról, amiket jobb nem feszegetni… Hiszen a szerb-magyar mérkőzés fiataljai az a 8 (!), azóta felcseperedtek és pályafutásuk csúcsán járva lehetnek felnőtt válogatott kerettagok, vagy esetleg liga válogatottak. Hagyjuk az ajtót nyitva mindenhol, otthon, a vécében, a konyhában, az MLSZ-ben, hadd jöjjön be a friss levegő!

Végezetül a heti totószelvényem, de mivel nem szóltok hozzá, nem tippeltek gyanítom, hogy ez senkit nem érdekel 🙂

Paks-Vasas 1 2

Újpest-Ferencváros x 2

Debrecen-Pécs 1

Siófok-Zalaegerszeg 1 2

Kaposvár-Haladás 1 x

Pápa-Kecskemét 1 x

Videoton Győr 1

Diósgyőr-Kispest 1 2

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket, tartsatok velem!

Üdvözlettel:

“Kövesi, a tartalék”

2 hozzászólás “Visszatekintés a hétvégi mérkőzésekre – Bajnoki címet ünnepelhet a Debrecen?!” bejegyzéshez

  1. Tisztelt Zoltán!
    Miért gondolja úgy, hogy a Kecskemét nem győz Pápán?
    Válaszát előre is köszönöm!

  2. Vidi-Győr sima kettes lesz. A sztáredző meg majd csomagolhat.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.